Pogosta vprašanja

Kakšne vrste upravljanja so na voljo?

Nekatere tende imajo standardno ročno upravljanje z monokomandno ročico, pri nekaterih pa ročno upravljanje sploh ni na voljo. Vse tende ROLTEK je možno opremiti z motornim in daljinskim upravljanjem. Tako upravljanje zagotavlja maksimalno udobje, saj tendo odpirate in zapirate s preprostim pritiskom na gumb.

 

Ali je možno tudi avtomatsko zapiranje in odpiranje tende?

Naše tende omogočajo vgradnjo dodatne avtomatike - npr. vetrnica s senzorji za veter, sonce ali dež. Senzor deluje tako, da v primeru vetra ali dežja tendo avtomatsko pospravi, ko pa spet posije sonce, jo avtomatsko odpre. Na voljo je tudi nov kompakten daljinski senzor za veter, ki se skrije za zaključni profil tende in tam meri tresljaje, ki nastajajo zaradi vetra.

Ali vaše tende omogočajo tudi integrirano osvetlitev?

Za uživanje pod tendo tudi v mraku lahko izberete integrirano razsvetljavo. Lučke, ki so vgrajene v roke tende so razporejene tako, da imate svetlobo razporejeno po celotni terasi.

Ali je na tende ROLTEK možno tiskati?

Vse naše tende je možno potiskati in za to lahko poskrbimo tudi mi. Vi nam samo pošljete željeni dizajn, dimenzijo in postavitev, za vse ostalo poskrbimo mi.

Kaj naj naredim, če pada dež na odprto tendo?

Ko dežuje ni nič narobe, če se blago tende malo zmoči. Zavedati pa se je treba, da je tenda mišljena kot zaščita pred soncem in ne pred dežjem. V primeru, da vašo tendo ujame dež, sledite naslednjim napotkom:
1. Tendo kljub temu, da je mokra, zaprite.
2. Ko preneha deževati, tendo odprite in jo posušite – najbolje na soncu.

Kaj pomenijo izrazi tenda, markiza in pergola?

Tenda in markiza sta sopomenki. Beseda tenda se uporablja bolj na primorskem delu Slovenije, beseda markiza pa je germanskega izvora in jo poznajo bolj na štajerskem.
Pergola (glejte sliko spodaj) pa je fiksna konstrukcija, ki ima na vrhu možnost zaščite pred dežjem s steklom ali pleksi steklom. Obenem pa je na zunanji strani tudi tenda, ki teče po vodilih. Možna je tudi kombinacija s screenom na sprednji strani ali s strani. Pergolo svetujemo, če se nameravate na vaši terasi zadrževati tudi ob deževnih dneh.

 

Kakšna je razlika med vašimi tendami in tendami, ki jih lahko kupim drugje?

Tende ROLTEK so tende visoke kakovosti. Vsi sestavni deli so iz najkvalitetnejšega ekstrudiranega aluminija in so zaščiteni s prašnim elektrostatičnim barvnim nanosom, ki ščiti pred korozijo. Roke so škarjaste ali teleskopske in jih ni potrebno podmazovati ali kakorkoli vzdrževati. Tenda, ki jo kupite pri nas, bo služila vrsto let, s tem ko se tende iz cenejših in slabših materialov mnogokrat lepe in brezhibne le leto ali dve. Priporočamo, da se izogibate nakupa tend iz serijske proizvodnje in tend vprašljive kvalitete. Saj zamenjava nekvalitetne tende po dveh letih na koncu stane več, kot če bi se že na začetku odločili za dolgotrajen izdelek.

Kakšna je garancija na vaše izdelke?

Ponujamo kvalieto na katero se lahko zanesete. Naše tende imajo kar 5 let splošne garancije, kar je 3 leta več od zakonsko določenega roka.

Ali tende tudi montirate? Kakšen je postopek od naročila do montaže?

Opravljamo montažo tend po celi Sloveniji z lastnimi montažimi ekipami. Ko se odločite za nakup, vas najprej obišče komercialist, ki naredi izmero in s seboj prinese vzorce blaga. Po podpisu pogodbe in plačilu avansa začne teči rok montaže, ki je običajno 3 do 5 tednov. Ko je tenda izdelana, vas pokličemo in se dogovorimo za termin montaže.

Ali imate tudi platno, ki je odporno na dež?

Vsa naša platna so izdelana tako, da obijajo vodo, vendar niso namenjena temu, da so ves čas izpostavljena dežju. Nudimo pa tudi posebno kolekcijo popolnoma vodoodpornih platen. Če si ogledujete barvno kolekcijo blaga na tej spletni strani, so vodoodporni tipi blaga označeni z modro kapljo.

Ali lahko izberem barvo konstrukcije po želji – izven vaše barvne palete?

Če ne najdete željene barve v naši standarni in trend kolekciji, lahko izberete barvo iz obširne RAL kolekcije, ki obsega preko 250 barvnih odtenkov.

Ali montirate po celi Sloveniji?

Da, naše lastne monterske ekipe opravljajo montaže po celi Sloveniji.

Ali montirate tudi v tujini? (recimo na Hrvaškem, v Italiji, v Avstriji)

Podjetje ROLTEK ima svoje »podružnice« tudi na Hrvaškem, v Avstriji in v Italiji. Če potrebujete montažo v kateri od teh držav, se lahko obrnete direktno na njih, lahko pa povpraševanje oddate tudi nam in ga bomo mi posredovali k njim.

Ali so potrebni servisi tende?

Naše tende ne potrebujejo rednega servisiranja ali vzdrževanja.

Kaj pa če hočem pri svoji tendi zamenjati samo platno?

Menjava platna je skoraj vedno možna. Obrnite se na nas in pripravili vam bomo ponudbo.

Ali lahko tendo predelamo na motor?

Da, skoraj vsako tendo se lahko predela na motorni pogon. Možna je tudi kasnejša vgradnja avtomatike, npr. elektronike sonce-veter, veternice, daljinskega upravljanja itd.